Fasole pastai cu smantana
PrinteazaFasole pastai cu smantana din: fasole, smantana, faina, lapte, unt, marar, usturoi, sare, piper.
- 1 kg fasole păstăi
- 500 g smântână
- 2 linguri făină
- 300-400 ml lapte
- 50 g unt
- 1 legătură mărar
- 3 căţei usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi fasolea şi o tai bucăţi. O pui la fiert în apă cu un praf de sare şi o laşi 10 minute. Topeşti untul, adaugi făina şi căleşti câteva secunde.
Torni laptele treptat, până obţii un sos ca de smântână. Mai laşi să fiarbă 10 minute, amestecând continuu. Adaugi smântână, sare şi piper, după preferinţă, şi laşi pe foc încă 5 minute.
Pui apoi fasolea scursă bine, usturoiul tocat şi mai fierbi la foc mediu 5 minute, după care presari mărarul tocat, amesteci şi opreşti focul.
Pofta buna!