Fasole pastai in sos alb cu nucsoara
PrinteazaFasole pastai in sos alb cu nucsoara din: fasole pastai, ceapa, unt, usturoi, patrunjel, faina, lapte, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 kg fasole pastai
- 1 ceapa
- 100 g unt
- 2 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Cureţi păstăile de fasole, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare, pentru aproximativ 15 minute. Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa şi usturoiul.
Topeşti 80 g unt într-o crăticioară, la foc mic. Inăbuşi ceapa şi usturoiul în untul topit, amestecând uşor.
După 2 minute, presari făina şi amesteci energic, până obţii o cremă omogenă. Torni treptat laptele fierbinte, în timp ce mixezi ca să se încorporeze în sos.
Laşi sosul să fiarbă încă 1 minut, după care îl condimentezi cu piper şi nucşoară şi sărezi după gust. Presari verdeaţa tocată mărunt.
Scurgi păstăile şi le aşezi într-un vas termore-zistent uns cu untul rămas. Torni sosul alb peste păstăi, amestecând uşor. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute şi serveşti păstăile fierbinţi.
Fasole pastai in sos alb cu nucsoara
Pofta buna!