Fasole cu pipote si rosii
PrinteazaFasole cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel, condimente si piper.
- 1 kg fasole pastai
- 2 cepe tocate marunt
- 4 rosii foarte coapte
- 500 g pipote
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 2 lingurite condimente
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei.
Adaugi pipotele, piper şi căleşti totul timp de 5 minute cu ceapa. Apoi adaugi 1 cană cu apă fierbinte şi 2 linguriţe de condimente şi laşi totul la fiert, acoperit.
Când pipotele au fiert mai mult de jumătate, adaugi fasolea păstăi.
La sfarsit, adaugi rosiile tocate marunt si patrunjelul tocat fin. Servesti fasolea calda sau rece, dupa preferinta.
Fasole cu pipote si rosii
Pofta buna!