Fasole plachie

Printeaza

Fasole plachie din: fasole boabe, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, suc de rosii, apa, sare, piper.

Ingrediente:Fasole plachie

  • 1 kg fasole boabe
  • 4 morcovi tăiaţi rondele
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 14 căţei usturoi, pisat
  • 2 pahare suc de roşii
  • 1 pahar apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă pentru o jumătate de zi în apă cu puţin bicarbonat de sodiu. Se spală şi se pune la fiert, schimbând apa de două-patru ori.

Se scurge după ce este bine fiartă, se mai spală o dată, sub jet rece de apă, şi se lasă la scurs. Se călesc împreună în ulei bine încins, ceapa şi usturoiul, până ce îşi schimbă culoarea. Se adaugă fasolea şi se omogenizează.

După câteva minute, se adaugă sucul de roşii, piperul, morcovii şi sarea. Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.

Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte, rece sau caldă, cu salată verde sau varză acră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.