Fasole prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250 ml supa limpede de legume […]
Fasole prajita
PrinteazaFasole prajita din: unt, ceapa, boabe de mustar, rosii, usturoi, zahar brun, pulpa de rosie, cimbru, rozmarin, fasole, frunze de busuioc.
- 2 linguri unt
- 1 ceapa maruntita
- 1 lingurita boabe de mustar
- 400 g rosii din conserva
- 1 catel de usturoi, maruntit
- 2 lingurite zahar brun
- 5 linguri pulpa de rosie (bulion)
- 2 lingurite ierburi uscate (cimbru, rozmarin)
- 600 g fasole fiarta (scursa de apa)
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Incălzeşti untul şi căleşti puţin ceapa, iar apoi adaugi muştarul boabe şi amesteci totul pentru 1 minut.
Adaugi roşiile din conservă, usturoiul, zahărul, bulionul şi ierburile, după care găteşti neacoperit, pentru 5 minute, lei de pe foc şi laşi puţin la răcit.
Treci amestecul prin blender, apoi adaugi sosul în tigaie şi pui fasolea.
Laşi la foc mediu 15 minute. Adaugi frunzele de busuioc şi serveşti cu pâine prăjită.
Poti adaugă puţină pastă de ardei, dacă doreşti ca gustul să fie puţin picant.
Fasole prajita
Pofta buna!
poate iti place si:
Tacos cu fasole prăjită
Se încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare, se adaugă 3 cepe roşii tăiate felii şi 2 linguriţe seminţe de chimion. Se prăjesc până se înmoaie. Se adaugă 2 conserve de 415 g de fasole gătită 2 mâini de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1 legătură de coriandru tocat. Se călesc până încep să […]
Pofta buna!