Fasole cu roşii
PrinteazaFasole cu roşii din: fasole verde, ulei, rosii, sare, frunze de patrunjel, frunze de telina, frunze de dafin.
Ingrediente:
- 8 kg fasole verde
- 0,75 l ulei
- 4,5 kg rosii
- 7 linguri sare
- frunze de patrunjel si de telina
- 6 frunze de dafin
Mod de preparare:
Păstăile de fasoe rupte le căleşti în ulei, aproximativ o jumătate de oră, până se înmoaie. Adaugi roşiile tăiate şi laşi compoziţia să fiarbă o oră. Adaugi frunzele de pătrunjel şi de ţelină tăiate mărunt şi sarea. Mai fierbi compoziţia 10 minute. Scoţi frunzele de dafin.
După ce se răceşte puţin, adaugi 2 plicuri de conservant şi amesteci bine. Compoziţia o pui în borcane fierbinţi, pe care le acoperi cu capace şi le laşi acoperite în pături până a doua zi sau le fierbi în baie de aburi.
Fasole cu roşii
Pofta buna!