Fasole cu afumatura si vin rosu din: fasole, afumatura, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, sare, vin rosu. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe circa 1/2 kg afumătură 2 cepe 2 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe frunze de dafin sare 1-2 pahare vin roşu Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi […]
Fasole sarbeasca (prebranat)
PrinteazaFasole sarbeasca (prebranat) din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii.
Poate te intereseaza si Tocana de fasole cu carnati afumati
Ingrediente:
- 320 gr fasole albă
- 1 kg ceapă
- foaie de dafin
- 2 linguri de boia
- ulei
- sare
- piper
- 2-3 ardei roşii
Mod de preparare:
Vasul se încălzeşte pentru fierbere aşa cum este prevăzut, şi se fierbe fasolea 25 minute.
Boabele de fasole trebuie să rămână întregi, să nu se spargă.
Ceapa se prăjeşte în puţin ulei până când capătă o culoare aurie, se presară sare, piper şi boia, se adaugă dafinul.
In vas se pune un strat de fasole, apoi un strat de ceapă prăjită, iar fasole şi iar ceapă şi terminăm cu ultimul strat de fasole. P
este fasole punem ardei tăiaţi in felii subţirele.
Adăugăm apa în care s-a fiert fasolea şi punem vasul în cuptor. Se coace cca. 25 minute, până când se absoarbe tot lichidul.
Poftă bună!
Fasole cu afumatura si vin rosu
Fasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi fideluţă 4-5 căţei usturoi boabe de piper 1 cm ghimbir (opţional) cimbru uscat (opţional) boabe muştar negru sare neiodată Mod de preparare: Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient […]
Fasole cu vin alb din: fasole, ceapa, unt sau ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: două căni fasole albă boabe 2 cepe medii 2 linguri unt (ulei) 1 cană vin alb pătrunjel tocat (2 linguri) piper sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală, se pune la inmuiat de pe o zi pe […]
Pofta buna!
E foarte buan fasolea asta