Fasole scazuta cu ciolan afumat
PrinteazaFasole scazuta cu ciolan afumat din: ciolan afumat fiert, cârnaţi, fasole fiartă, vin roşu, ceapă, morcov, bulion, foi de dafin, pătrunjel.
- bucăţi de ciolan afumat fiert
- 2-3 cârnaţi
- 500 g fasole fiartă
- 1 păhărel cu vin roşu
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură cu bulion
- 1 foaie de dafin
- pătrunjel
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în ulei. Adaugă fasolea fiartă şi scursă bine. Pune cubuleţe de ciolan, foaia de dafin şi sare. Toarnă vinul şi acoperă cu zeama în care a fiert ciolanul.
Lasă pe foc să dea în câteva clocote, adaugă cârnaţii prăjiţi separat şi morcovul tăiat felii. Pune apoi bulionul dizolvat în puţină zeamă.
Lasă la cuptor, la foc moderat, până scade atât cât doreşti. La final, aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Pofta buna!