Fasole scazuta
PrinteazaFasole scazuta din: fasole boabe, ceapa, ardei, morcov, pasta de ardei, rosii in bulion, telina apio, ulei, sare, piper, verdeata.
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe
- 1 ardei capia
- 1 morcov
- 1 lingură cu pastă de ardei (iute sau dulce)
- 300 ml roşii în bulion
- 1 ţelină apio
- ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Lasă fasolea la înmuiat peste noapte. Pune-o la fiert în apă rece şi, după ce dă în clocot, schimbă apa şi pune-o din nou la fiert în apă rece. A treia oară, scurge-o şi pune-o la fiert în apă clocotită, împreună cu o ceapă şi un morcov întreg.
Separat, într-o tigaie, căleşte o ceapă, ardeiul capia şi apio tăiată rondele, adaugă pasta de ardei şi bulionul. Lasă pe foc până când scade. Când fasolea a fiert, scoate ceapa şi morcovul, toarnă sosul în oală şi las-o să dea într-un clocot.
Serveşte-o cu verdeaţă.
Pofta buna!