Salata de fasole cu costita Ingrediente: 600 g fasole uscata o ceapa rosie zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g cascaval 50 g crutoane de paine sare piper Mod de preparare: Boabele de fasole se pun intr-un bol cu […]
Fasole uscata cu costita afumata si bulion
PrinteazaFasole uscata cu costita afumata si bulion din: fasole, costiţă, ulei, ceapa, morcov, păstâmac, mărar, roşii decojite sau bulion.
Ingrediente:
- 500 g fasole
- 200 g costiţă
- 1 ceaşcă ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 păstâmac
- mărar tocat
- 3 roşii decojite sau 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se lasă câteva ore la înmuiat în apă rece, apoi se scurge şi se pune la fiert cu apă cât s-o acopere.
Când dă în clocot, apa se aruncă şi se umple oala cu apă rece.
Se lasă să dea în clocot şi se adaugă un păstârnac curăţat şi tăiat în două. Se fierbe o oră, apoi se încearcă bobul.
Dacă acesta se desface, se adaugă peste fasole un morcov tăiat fideluţă şi o ceapă tocată fin.
Sarea se adaugă în două reprize: o parte se pune la fiert de la început, pentru ca bobul de fasole să nu se desfacă, iar restul se pune când mâncarea este gata.
Se taie costiţa fâşii subţiri şi se pune într-o tigaie cu o ceaşcă de ulei încins, după ce s-a călit o. ceapă în prealabil.
Când ceapa devine sticloasă, se pune peste ea o lingură de bulion sau roşii decojite şi tăiate felii subţiri.
Amestecul de ceapă şi costiţă se răstoarnă peste fasole, se continua fierberea încă un sfert de oră, se stinge focul şi se presară mult mărar tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fasole cu costiţă afumată
Fasole cu costiţă afumată din: fasole alba, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, castraveti murati, varza alba murata. Poate te intereseaza si: Fasole batuta cu costita si mamaliguta Fasole cu carne tocata de curcan si costita Iahnie de fasole boabe cu costita Ingrediente: 500 g […]
Pofta buna!