Fasole uscata cu afumatura
PrinteazaFasole uscata cu afumatura din: fasole, afumatura, ceapa, ulei, condimente.
- 1/2 kg fasole
- 7-8 bucati afumaturi
- 2-3 cepe
- 1-2 linguri grasime (ulei)
- 1 lingura condimente
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pun la fiert impreuna cu fasolea si ceapa taiata marunt.
In cazul in care carnea este tare batrana, se pune mai intai sa fiarba o data cu ceapa si apoi se adauga fasolea. Se fierb la foc domol, cine doreste adauga cativa catei de usturoi pisat si o foaie de dafin.
La sfarsit se adauga o lingura de condiment. Aceasta mancare nu se scade prea mult. Se serveste cu muraturi sau cu salate de sezon. Aceasta mancare se poate prepara si cu carnati in loc de afumaturi, modul de preparare fiind acelasi.
Pofta buna!
Sa fac si eu fasole cu afumatura.