Fasole cu usturoi si creveti
PrinteazaFasole cu usturoi si creveti din: creveti prefierti, fasole boabe, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, busuioc, menta, sare, piper.
- 500 g creveti prefierti, completati
- 100 g fasole boabe
- 3 catei de usturoi
- 4 rosii
- 1 ardei capia
- ulei de masline
- busuioc
- menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrăm fasolea 4-5 ore în apă rece. O limpezim bine şi o punem la fiert în 21 de apă, până se înmoaie. Decojim roşiile şi le tocăm cubuleţe. Tăiem ardeiul mărunt. Incingem 4 linguri de ulei de măsline şi prăjim roşiile şi ardeiul.
Când s-au pătruns, adăugăm boabele de fasole fiartă. Punem sare şi piper după gust şi căţeii de usturoi. Mai fierbem câteva minute.
Separat prăjim creveţii decojiţi în 2- 3 linguri de ulei de măsline, îi adăugăm peste fasole şi presărăm busuioc tocat şi frunze de mentă.
Fasole cu usturoi si creveti
Pofta buna!
Foarte bine arata