Fasole verde cu carne de vaca
PrinteazaO reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel verde, marar verde si sare.
- 1 kg carne de vaca
- 1,5 kg fasole verde proaspata
- 200 g ceapa
- 50 g faina
- 50 g pasta de rosii proaspete
- 25 g usturoi
- 100 ml ulei
- 2 g boia de ardei dulce
- 50 g patrunjel verde
- 50 g marar verde
- 30 g sare
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe şi o tai în 10 bucăţi egale. Ceapa, curăţată şi spălată, o tai mărunt. Roşiile curăţate şi spălate le opăreşti, le cureţi de pieliţe şi le tai în felii. Usturoiul curăţat îl tai mărunt. Cureţi păstăile de fasole verde proaspătă, le speli şi le rupi în câte 2-3 bucăţi pe care le fierbi în apă cu sare. Diluezi pasta de tomate cu puţină apă.
Pătrunjelul şi mărarul verde, spălat şi curăţat, îl tai mărunt. Sărezi şi înăbuşi bucăţile de carne, împreună cu ceapa în uleiul fierbinte, cu puţină apă rece, apoi adaugi apa în care a fiert fasolea (aproximativ 2 l). Când carnea este aproape fiartă, pui făina dizolvată în puţină apă rece (50 ml), pasta de tomate, sarea, boiaua de ardei, usturoiul şi fasolea verde.
Continui fierberea 20-25 de minute. Adaugi roşiile şi le fierbi încă 5 minute, apoi jumătate din cantitatea de pătrunjel şi mărar. Serveşti fasolea caldă cu mărar şi pătrunjel deasupra.
Fasole verde cu carne de vaca
Pofta buna!