Fasole verde cu carne de vaca

Printeaza

O reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel verde, marar verde si sare.

Ingrediente:Fasole verde cu carne de vaca

  • 1 kg carne de vaca
  • 1,5 kg fasole verde proaspata
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 50 g pasta de rosii proaspete
  • 25 g usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g marar verde
  • 30 g sare

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe şi o tai în 10 bucăţi egale. Ceapa, curăţată şi spălată, o tai mă­runt. Roşiile curăţate şi spălate le opăreşti, le cureţi de pieliţe şi le tai în felii. Usturoiul curăţat îl tai mărunt. Cureţi păstăile de fasole verde proaspătă, le speli şi le rupi în câte 2-3 bucăţi pe care le fierbi în apă cu sare. Di­luezi pasta de tomate cu puţină apă.

Pătrunjelul şi mărarul ver­de, spălat şi curăţat, îl tai mă­runt. Sărezi şi înăbuşi bucăţile de carne, împreună cu ceapa în uleiul fierbinte, cu puţină apă rece, apoi adaugi apa în care a fiert fasolea (aproximativ 2 l). Când carnea este aproape fiar­tă, pui făina dizolvată în puţină apă rece (50 ml), pasta de to­mate, sarea, boiaua de ardei, usturoiul şi fasolea verde.

Continui fierberea 20-25 de mi­nute. Adaugi roşiile şi le fierbi încă 5 minute, apoi jumătate din cantitatea de pătrunjel şi mărar. Serveşti fasolea caldă cu mă­rar şi pătrunjel deasupra.

Fasole verde cu carne de vaca

Fasole verde cu carne de vaca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.