Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor
PrinteazaFasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 600 g fasole verde
- 100 g smantână
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 100 g caşcaval
- 4 cartofi
Mod de preparare:
Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor: Cureţi ceapa şi fasolea, tai ceapa fideluţă şi pui fasolea la fiert.
Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă într-o altă oală şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai felii.
Căleşti ceapa în ulei, adaugi carnea de porc tăiată bucăţele şi le prăjeşti împreună. Aşezi apoi într-un vas de Jena un strat de cartofi fierţi, apoi ceapa cu came şi la urmă fasolea verde fiartă şi scursă bine.
Amesteci smântână cu ou, piper, sare şi cimbru după gust şi torni compoziţia peste fasole.
Razi caşcavalul deasupra şi dai mâncarea la cuptor pentru 20- 30 de minute. în loc de fasole, poţi pune vinete sau roşii.
Pofta bună!
Interesant preparatul asta.