Vinul Tignanello – Vinul care a Schimbat Toscana. Tignanello, produs de Antinori, una dintre cele mai vechi și respectate familii de vinificatori din Italia, a fost unul dintre pionierii mișcării Super Tuscan. Acest vin a rupt tradițiile, combinând soiuri autohtone italiene cu soiuri internaționale precum Cabernet Sauvignon, creând un stil complet nou și dinamic de […]
Fasole verde cu ceapa rosie
PrinteazaFasole verde cu ceapa rosie din: fasole verde, patrunjel, otet, apa, usturoi, ceapa, boabe de mustar, piper, frunze telina, sare.
Ingrediente:
- 4 kg fasole verde
- 4-5 legături pătrunjel verde
- 1 l oţet
- 3 l apă
- 1 căpăţână de usturoi
- 5-6 cepe roşii
- 2-3 linguriţe boabe de muştar
- boabe de piper
- frunze de ţelină
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de vârfuri şi codiţe păstăile, cureţi ceapa roşie şi o tai în jumătăţi. Le aşezi, intercalate cu frunzele de ţelină, usturoi şi pătrunjel, în borcane suficient de mari, lăsând spaţii între ele.
Separat, fierbi un amestec din oţet, sare, apă şi boabe de piper şi de muştar, pe care îl torni apoi peste fasolea verde
Fierbi ulterior borcanele, nu mai mult de 10 minute, într-o oală cu apă, apoi le sigilezi.
Fasole verde cu ceapa rosie
Pofta buna!
Bame la Grătar cu Sos Tahini din: bame, ulei de masline, paprika afumata, sare, piper, tahini, apa, zeama de lamaie, usturoi, sare, miere. Această combinație îmbină perfect textura unică a bamelor marinate și gătite la perfecțiune pe grătar, cu cremozitatea și bogăția de gust a sosului tahini. Este un fel de mâncare ideal pentru o […]