Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre
PrinteazaO reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din: fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de porumb.
- 400 g de fasole verde curăţată
- 225 g de ciuperci shiitake, curăţate
- 2 linguri de ulei vegetal sau de arahide
- 1 lingură de boabe de soia negre fermentate, clătite şi scurse
- 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi şi tocaţi
Sos:
- 2 linguri de oţet de orez chinezesc
- 2 linguri de vin de orez Shaoxing sau chinezesc (sau vin de Xeres sec)
- 2 linguri de sos de soia light
- 1 lingură de sos de stridii
- 1 linguriţă de zahăr tos
- 1 linguriţă de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă
Mod de preparare:
Tăiaţi fasolea verde în bucăţi de mărimea unui deget şi feliaţi fin ciupercile. Amestecaţi într-un bol toate ingredientele pentru sos şi lăsaţi-le deoparte.
încingeţi uleiul într-un wok, la foc potrivit spre mare. Adăugaţi boabele de soia negre şi usturoiul şi căliţi-le 30 de minute sau mai mult, până când emană un miros plăcut. Adăugaţi fasolea verde cu puţină apă. Căliţi la foc mare 2 minute, apoi puneţi ciupercile. Continuaţi să căliţi totul încă 1-2 minute.
Turnaţi sosul peste legume şi amestecaţi bine. Lăsaţi wokul la foc mic câteva minute, până când sosul începe să se îngroaşe şi fasolea verde este fragedă, dar îşi păstrează forma. Puneţi mâncarea pe o farfurie şi aşezaţi-o pe masă.
Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre
Pofta buna!