Fasole verde cu bucatele de slănină
PrinteazaFasole verde cu bucatele de slănină
- 500 g de fasole verde
- 3 linguri de ulei de măsline
- 100 g de slănină crudă
- 100 g slănină afumată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Puneţi păstăile. Acoperiţi. Lăsaţi să se înăbuşe la foc mic. Amestecaţi din două în două minute.
Intr-o tigaie antiaderentă, lăsaţi să se înmoaie bucăţelele de slănină, fără să le prăjiţi.
Când păstăile sunt fierte (acestea trebuie să fie moi), puneţi sare şi piper după gust. Adăugaţi bucăţelele de slănină şi amestecaţi.
Continuaţi fierberea timp de 4-5 minute, fără capac şi la foc mic, amestecând regulat. Serviţi alături de carne sau ca aperitiv.
Poftă bună!