Fasole verde cu carnati taranesti
PrinteazaFasole verde cu carnati taranesti din: fasole verde, orez, oua, cascaval, carnati taranesti, kaizer, smantana, ulei, vegeta.
- 1 kg fasole verde
- 150 g orez
- 2 gălbenuşuri
- 50 g caşcaval ras
- 150 g cârnaţi ţărăneşti
- 150 g kaizer
- 100 ml smântână
- ulei
- vegeta
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea şi se fierbe în apă uşor sărată. Se strecoară şi se pune deoparte. Se fierbe orezul în 200 ml de apă, în care s-a adăugat puţină sare, vegeta şi două linguri de iutei. După ce şi-a dublat volumul, orezul se ia deoparte şi, cât mai este încă fierbinte, se încorporează gălbenuşurile, caşcavalul şi cârnaţii.
Se lasă deoparte 20 deminute, până se întrepătrund aromele.
Intre timp, se prăjeşte kaizerul tăiat cubuleţe, se iau două linguri din grăsimea rezultată şi se gresează fundul unei cratiţe. Se întind alternativ un strat de fasole, apoi unul de orez cu cârnaţi, repetând operaţiunea până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de fasole.
Se toarnă smântână, se presară jumările, se pun deasupra 10-15 rondele de cârnaţi şi se dă cratiţa la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!