Fasole verde cu carne de pui
PrinteazaFasole verde cu carne de pui
- 1 kg fasole verde
- 1 kg carne de pui
- 1 ceapă potrivită
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingură bulion
- 1 lingură făină
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când în când şi după ce s-a înmuiat şi şi-a lăsat zeamă, adaugi ceapa tocată, ardeiul tăiat rrărunt, bucăţile de pui şi torni apă cât să acopere totul.
Fierbi mâncarea până se pătrunde carnea bine. Desfaci apoi făina într-o ceaşcă de apă, adaugi bulionul şi torni totul în cratiţă peste fasole, amestecând cu grijă.
Mai fierbi mâncarea 10-15 minute, apoi opreşti focul şi adaugi verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!