Fasole verde cu carne de vită si smantana
PrinteazaFasole verde cu carne de vită si smantana
- 700 g carne de vită
- 1,200 kg fasole verde
- 120 g ulei
- 1lingură de bulion sau 200 g roşii
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 cepe
- 200 g smantană
- 4-5 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei cu ceapa tocată. Se adaugă apoi făina şi, cînd începe să se coloreze, se stinge cu bulionul diluat în apă (sau cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate).
Fasolea se curăţă, se spală şi se pune peste carne, apoi se dă la fiert cu usturoiul tocat.
In final se presară pătrunjelul tocat.
Smantană se serveşte separat sau se pune în mîncare.
Pofta buna!