Fasole verde cu carne
PrinteazaFasole verde cu carne
- 600 g carne
- 1 kg fasole
- 2 cepe
- 1 lingură untură
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură bulion sau 4 roşii
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjeşte cu două cepe tăiate mărunt şi cu o lingură de untură. După ce s-a rumenit carnea, se adaugă făina, puţină sare, se amestecă, se toarnă apă caldă cât s-o cuprindă şi se pune fasolea curăţită şi spălată.
Se lasă să fiarbă împreună. Când fasolea este aproape fiartă, se gustă de sare, se adaugă o lingură de bulion sau câteva roşii, puţin patrunjel şi se dă la cuptor.
Se poate face şi cu fasolea fiartă separat şi bine scursă. Se pune peste carne când aceasta este frăgezită.
Pofta buna!
A iesit buna?