Fasole verde cu ceapa
PrinteazaFasole verde cu ceapa din: ceapa, fasole verde, faina, ulei, piper, sare, patrunjel.
- 10 cepe mari
- 250 g fasole verde fiartă în prealabil
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
- piper
- sare
- opţional: pătrunjel verde în final
Mod de preparare:
Ceapa se taie mai mare, în rondele, şi se pune la fiert într-o cratiţă cu ulei şi puţină apă cât să acopere ceapa). Deasupra se presară făina, sarea şi piperul.
Se lasă la fiert domol, până ce ceapa se moaie bine, iar apa scade la jumătate. Conţinutul vasului (ceapa şi sosul în care a fiert) se trece printr-o sită, obţinându-se o cremă fină.
Aceasta se repune în vasul în care a fiert ceapa şi se adaugă fasolea verde fiartă în prealabil. Se mai ţine pe foc încă un sfert de oră, după care poate fi servită caldă, cu pătrunjel verde.
Pofta buna!