Fasole verde cu ceapa

Printeaza

Fasole verde cu ceapa din: ceapa, fasole verde, faina, ulei, piper, sare, patrunjel.

Ingrediente:Fasole verde cu ceapa

  • 10 cepe mari
  • 250 g fasole verde fiartă în prealabil
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • opţional: pătrunjel verde în final

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mai mare, în rondele, şi se pune la fiert într-o cratiţă cu ulei şi puţină apă cât să acopere ceapa). Deasupra se presară făina, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert domol, până ce ceapa se moaie bine, iar apa scade la jumătate. Conţinutul vasului (ceapa şi sosul în care a fiert) se trece printr-o sită, obţinându-se o cremă fină.

Aceasta se repune în vasul în care a fiert ceapa şi se adaugă fasolea verde fiartă în prealabil. Se mai ţine pe foc încă un sfert de oră, după care poate fi servită caldă, cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.