Fasole verde cu kaizer
PrinteazaFasole verde cu kaizer din: fasole verde, kaizer, usturoi, smantana, ceapa, ulei, piper, boia, marar, oregano.
- 1 borcan (800 g) fasole verde conservată
- 150 g kaizer
- 4 căţei de usturoi
- 50 g smântână
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- piper
- boia
- 1 legătură mărar sau 1 linguriţă mărar uscat
- 1 vărf de cuţit oregano
Mod de preparare:
Scurgi fasolea în strecurătoare şi o treci prin jet de apă rece. Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa niărunt, kaizerul în fâşii subtiri, iar usturoiul în felioare.
Căleşti în uleiul încins kaizerul şi ceapa, iar când aceasta devine transparentă, adaugi usturoiul şf fasolea. Stingi cu puţină apă fierbinte, pui oregano uscat mărunţit, sare, boia şi piper după gust.
Laşi să fiarbă până când scade mâncarea. La sfârşit, adaugi smântâna, amesteci şi presari mărarul fin tocat. Iei vasul de pe foc si servesti.
Fasole verde cu kaizer
Pofta buna!