Fasole verde cu legume
PrinteazaFasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume.
- 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată
- 2 cepe potrivite ca mărime
- 4 morcovi mai măricei
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 rădăcină păstărnac
- 1 ţelină mică
- 1 ardei mare galben
- 1 cutie (450 g) roşii decojite cubuleţe
- 6 căţei usturoi
- 50 ml ulei
- 1 foaie dafin
- mărar verde
- piper
- sare
- 1 lingură mix de legume
- puţin cimbru
Mod de preparare:
Zarzavatul, ceapa, ardeiul şi.usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă, fasolea verde se pune într-o strecurătoare, se clăteşte bine şi se pune într-un vas.
Intr-o oală sau cratiţă se pun ceapa, ardeiul şi zarzavatul tocat împreună cu uleiul şi 100 ml apă şi se lasă la călit, potrivim de sare, piper şi vegeta, punem foaia de dafin şi 1 l de apă caldă, acoperim şi lăsăm să fiarbă 15 minute la foc mic după care se adaugă fasolea verde.
Se amestecă bine, apoi dacă e cazul se adaugă un pic de apă (atât cât sa fie la nivel cu fasolea), acoperim şi lăsăm să mai fiarbă 15 minute. Se adaugă roşiile decojite şi usturoiul pisat, se lasă 5 minute să dea în clocot, apoi se asezonează cu mărar verde.
Pofta buna!