Fasole verde cu masline negre
PrinteazaO reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa, rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă mare
- 4 roşii
- 2 ardei graşi
- 250 g măsline negre
- 3 linguri ulei
- pătrunjel verde
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă şi se spală bine, după care se pune în apă fierbinte cu sare, să se opărească. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins. Se pune ccapa călită într-un vas, se adaugă o cană cu apă şi fasolea. Se acoperă vasul şi se lasă pc foc până ce fasolea este bine fiartă.
Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe şi se taie mărunt. Măslinele se dau în clocot într-un alt vas şi, după răcire, se scobesc de sâmburi. Peste fasolea fiartă se adaugă roşiile, ardeii şi măslinele, adăugându-se sare şi piper, după gust.
Se introduce vasul în cuptorul bine încins şi se lasă circa un sfert de oră. Când mâncarea este gata, se lasă să se răcească bine şi se serveşte cu pătrunjel proaspăt, fin tăiat, presărat deasupra.
Poftă bună!