Fasole verde cu mazare
PrinteazaO reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu cascaval
- 450 g fasole verde
- 500 g broccoli
- 400 g mazăre
- 100 g boabe de porumb din conservă
- doi ardei capia
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 200 ml smîntînă
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui,
- pătrunjel
- ciuperci
Mod de preparare:
Smîntînă se amestecă bine cu caşcavalul ras, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat. Fasolea verde şi broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mai mici.
Mazărea se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se pune lîngă legumele fierte. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.
Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb şi se prăjesc zece minute. Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust, apoi puţin pătrunjel tocat.
Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smîntînă cu caşcaval şi se presară pătrunjel tocat. La mîncarea de legume se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.
Poftă bună!