Fasole verde cu morcovi
PrinteazaFasole verde cu morcovi din: fasole verde, morcovi, sare grunjoasa, zahar, marar verde.
- 2 kg fasole verde
- 4-5 morcovi
- sare grunjoasa
- zahar
- cateva fire de marar verde
Mod de preparare:
Speli fasolea, tai capetele păstăilor, apoi le rupi în bastonaşe. Cureţi şi speli morcovii, după care îi tai în rondele. Speli şi sterilizezi în cuptor borcane de 800 ml. In fiecare borcan pui câteva fire de mărar verde spălat, câte 1 linguriţă cu sare şi zahăr şi 1 tabletă de aspirină zdrobită.
Umpli borcanele cu păstăi, intercalând rondele de morcov. Acoperi legumele cu apă, lăsând un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului, apoi înfiletezi capacele. Pui borcanele într-o oală mare.
Pe fundul oalei pui ziare, apoi aşezi borcanele şi torni apă, lăsând un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului. Acoperi cu un prosop umed şi laşi să fiarbă 30-40 de minute, iei apoi oala de pe foc, o acoperi cu o pătură până a doua zi, după care scoţi borcanele din apă, le ştergi şi le aşezi în cămară, la răcoare.
Pofta buna!