Fasole verde cu pui si branza
PrinteazaO reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet.
- 1,5 kg fasole verde
- 200 ml lapte
- 300 g smântână
- 150 g caşcaval
- 300 g telemea
- 100 g unt
- 7-8 ouă
- 50 g făină
- 2 bucăţi piept de pui
- piper
- ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Speli fasolea verde, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. în alt vas fiebi ouăle şi când sunt gata le cureţi şi le tai felii. Tai apoi carnea bucăţi pe care le rumeneşti în 50 g de unt. Faci un sos alb (beşamel): topeşti untul rămas, adaugi făina, o rumeneşti puţin şi tomi laptele puţin.
Când sosul s-a îngroşat tomi smântână, presari 100 g caşcaval ras, amesteci şi-l dai deoparte. Ungi un vas cu ulei, îl presari cu pesmet şi pui fasolea fiartă. Aşezi apoi ouăle felii, după care bucăţile de carne şi presari caşcavalul rămas şi telemeaua rase.
Torni sosul alb şi dai totul la cuptor pentru 30-35 de minute. E bun şi cald, şi rece.
Pofta buna!
Sa gatesc si eu fasole verde cu pui. Imi place fasolea verde.