Fasole verde cu pui si sos gorgonzola
PrinteazaFasole verde cu pui si sos gorgonzola din: pulpe de pui, fasole pastai, ulei, sare, piper, fulgi de ardei iute, unt, smantana, lapte dulce pasteurizat.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 500 g fasole păstăi
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute
Pentru sos:
- 75 g unt
- 200 g smântână
- sare
- piper alb măcinat
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
Mod de preparare:
Porţionezi pulpele de pui spălate şi le înăbuşi în ulei şi puţină apă, în vasul acoperit. Când carnea e bine pătrunsă, scoţi pulpele din vas şi le păstrezi calde până pregăteşti fasolea şi sosul.
In timp cp pregăteşti termic carnea, cureţi fasolea şi o fierbi înăbuşit, până se înmoaie, dar rămâne uşor crocantă. Topeşti untul într-o crăticioară cu laptele fierbinte.
Adaugi treptat smântână bătută puţin cu furculiţa şi brânza gorgonzola tăiată cuburi. Laşi să fiarbă câteva minute la foc mic, apoi pasezi sosul, pentru a obţine o consistenţă mătăsoasă.
Potriveşti de sare şi piper. Serveşti păstăile şi puiul stropite cu sos gorgonzola şi presărate cu fulgi de ardei, după gust.
Fasole verde cu pui si sos gorgonzola
Pofta buna!