Fasole verde cu pui si sos gorgonzola

Printeaza

Fasole verde cu pui si sos gorgonzola din: pulpe de pui, fasole pastai, ulei, sare, piper, fulgi de ardei iute, unt, smantana, lapte dulce pasteurizat.

Fasole_verde_cu_pui_si_sos_gorgonzola

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 500 g fasole păstăi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute

Pentru sos:

  • 75 g unt
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat

Mod de preparare:

Porţionezi pulpele de pui spălate şi le înăbuşi în ulei şi puţină apă, în vasul aco­perit. Când carnea e bine pătrun­să, scoţi pulpele din vas şi le păstrezi calde până pregăteşti fasolea şi sosul.

In timp cp pregăteşti termic carnea, cureţi fasolea şi o fierbi înăbuşit, până se înmoaie, dar rămâne uşor crocantă. Topeşti untul într-o crăticioară cu laptele fierbinte.

Adaugi treptat smântână bătută puţin cu furculiţa şi brân­za gorgonzola tăiată cuburi. Laşi să fiarbă câteva minute la foc mic, apoi pasezi sosul, pentru a obţine o consistenţă mătăsoasă.

Potriveşti de sare şi piper. Serveşti păstăile şi puiul stropite cu sos gorgonzola şi pre­sărate cu fulgi de ardei, după gust.

Fasole verde cu pui si sos gorgonzola

Fasole_verde_cu_pui_si_sos_gorgonzola

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.