Fasole verde cu rosii si patrunjel
PrinteazaFasole verde cu rosii si patrunjel din: fasole verde, ceapa, rosii, faina, ulei, patrunjel, sare.
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă
- 1/2 kg roşii (sau 3 linguri bulion)
- 1/2 lingură făină
- 3 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă bine, se spală şi se rupe în jumătăţi (când se curăţă şi de aţe). Se pune la fiert în apă clocotită, cu sare, şi nu se fierbe de tot (se scoate când începe să se moaie).
Separat, într-o cratiţă de 3 I, se pune la prăjit ceapa tocată mărunt. Când s-a muiat ceapa, se adaugă făina amestecând continuu. Când făina a început să se îngălbenească, se stinge cu un pahar de supă sau apă caldă.
Se adaugă apoi roşiile tocate mărunt (eventual curăţate de pieliţă) sau bulionul subţiat cu apă, verdeaţa tocată şi fasolea scoasă din apă (şi scursă).
Se adaugă sare după gust, eventual mirodenii (dar nu obligatoriu) şi se pune la cuptor, până ce fasolea se moaie bine.
Pofta buna!