Fasole verde cu rosii si usturoi
PrinteazaFasole verde cu rosii si usturoi din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole verde
- 1/2 kg rosii
- 1 ceapa
- 5-6 catei usturoi
- 4-5 linguri ulei
- pesmet
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga usturoiul si se ia de pe foc. Se amesteca cu pastaile bine scurse.
Intr-un vas potrivit se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste care se aseaza jumatate din rosiile taiate felii, se presara cu pesmet, patrunjel tocat si sare, se adauga din nou ultimul strat de fasole, rosii si pesmet, se stropeste cu 1 lingura de ulei si se da la cuptor pentru 20 minute.
Pofta buna!