Fasole verde cu salote
PrinteazaFasole verde cu salote din: fasole verde, unt, salote.
- 400g de fasole verde
- 25g de unt
- 3 şalote, tocate mărunt
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute până devine fragedă. Se scurge şi se răceşte sub jet de apă. Aceasta se poate face cu o zi înainte, fasolea păstrându-se acoperită la frigider.
Pentru servit, se încălzeşte untul într-o tigaie mare până ce face spumă, se adaugă şalotele şi se călesc 4-5 minute, până ce amestecul se înmoaie, dar nu-şi schimbă culoarea. Se aruncă în tigaie şi fasolea şi se amestecă bine. Se căleşte aproximativ 1-2 minute până ce fasolea se încălzeşte bine, apoi se adaugă sare şi piper.
Se serveşte ca garnitură la friptura de porc.
Pofta buna!