Fasole verde cu salote

Printeaza

Fasole verde cu salote din: fasole verde, unt, salote.

Ingrediente:Fasole verde cu salote

  • 400g de fasole verde
  • 25g de unt
  • 3 şalote, tocate mărunt

 

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute până devine fragedă. Se scurge şi se răceşte sub jet de apă. Aceasta se poate face cu o zi înainte, fasolea păstrându-se acoperită la frigider.

Pentru servit, se încălzeşte untul într-o tigaie mare până ce face spumă, se adaugă şalotele şi se călesc 4-5 minute, până ce amestecul se înmoaie, dar nu-şi schimbă culoarea. Se aruncă în tigaie şi fasolea şi se amestecă bine. Se căleşte aproximativ 1-2 minute până ce fasolea se încălzeşte bine, apoi se adaugă sare şi piper.

Se serveşte ca garnitură la friptura de porc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.