Fasole verde cu smantana

Printeaza

Fasole verde cu smantana

Ingrediente:Fasole verde cu smantana

  • 1 kg fasole (de preferinţă fidelută)
  • 150 g smin­tînă
  • 175 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 l apă
  • 2 linguri făină
  • 1 pahar lapte
  • 1 legătură mărar
  • sare

Mod de preparare:

Rupem virfurile păstăilor. Dacă sînt late, le tăiem în lung. Punem apa la fiert şi cînd clocoteşte băgăm fasolea încet, cîte o mînă. Putem adăuga la fiert puţin unt şi ceapă crestată. încercăm dacă este gata scoţînd o păstaie, rupînd-o şi stri­vind-o între degete.

Scoatem fasolea din apă, o stropim cu apă rece şi o punem într-o farfurie mare, unde o presărăm cu puţină sare fină. Putem însă să o fierbem şi în apă clocotită cu sare.

Cu o jumătate de oră înetnte de masă, facem un rîntaş din unt şi făină, fără să-1 rumenim ca să nu-şi piardă gustul de unt proaspăt. Stingem rîntaşul cu lapte, amestecînd, ca să nu se facă cocoloaşe. Adăugăm jumătate din smîntînă, lăsăm să dea un clocot şi turnăm peste fasole, lăsînd să clocotească puţin împreună.

Potrivim sarea după gust. Tragem cra­tiţa la colţul aragazului sau mai bine o pu­nem pe baie de apă.

Cînd servim mîncarea, încălzim o crăticioară, turnăm restul de smîntînă, adău­găm în ultimul moment o bucăţică de unt, amestecăm cu faâolea şi presărăm mărar spălat şi tocat.

Fasolea cu smîntînă se serveşte pe far­furie fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.