Fasole verde cu smantană
PrinteazaFasole verde cu smantană
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă
- 200 g smântână
- 1/2 căpăţană de usturoi
- l00 ml ulei
- 2 linguri făină
- 1 legătură verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească. Apoi cureţi şi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei.
Adaugi şi făina, o rumeneşti puţin, stingi cu 300 ml din zeama în care a fiert fasolea şi laşi să fiarbă 15 minute pe foc mic.
Când sosul s-a îngroşat, pui şi fasolea, smântână şi usturoiul pisat. Potriveşti de sare şi mai fierbi mâncarea pe foc 10-15 minute. Când e gata, presari verdeaţa tocată.
Fasole verde cu smântână
Poftă bună!
Incoming search terms:
- fasole verde cu smantana
- fasole verde cu smantana si usturoi
- fasole verde cu usturoi si smantana