Fasole verde cu tofu
PrinteazaFasole verde cu tofu din: tofu, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, amidon de porumb, ulei de masline, fasole verde, sos de soia, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, ulei de masline, lapte de cocos, pasta rosie de curry, zeama a jumatate de lamaie.
pentru marinata:
- o cutie de tofu
- 2 linguri de sos de soia
- o lingurita de ulei de susan
- o lingurita de ghimbir ras
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
- 3 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de ulei de masline
pentru mancarea propriu-zisa:
- 500 g fasole verde
- 2 linguri sos de soia
- o lingurita de ulei de susan
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de ghimbir ras
- un ardei gras feliat
- 2 cepe tocate
- o linguria de ulei de masline
- jumatate de cutie de lapte de cocos
- o lingurita de pasta rosie de curry
- zeama a jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Marinaţi tofu timp de 15 minute. Puneti-l într-o pungă, turnaţi deasupra amidon de porumb şi amestecaţi bine. Incălziţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi cuburile de tofu până devin aurii. Turnaţi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt fasolea, 2 linguri de sos de soia, o linguriţă ulei de susan, căţeii de usturoi întregi şi ghimbirul.
Amestecaţi şi coaceti până se caramelizează fasolea. In aceeaşi tigaie în care ati prăjit tofu, sotati ardeiul gras şi cepele, pdăugând apoi fasolea verde, laptele de cocos şi pasta de curry. Când sosul scade, adăugaţi cuburile de tofu.
Inainte de servire, asezonaţi cu zeamă de lămâie.
Fasole verde cu tofu
Pofta buna!