Fasole verde cu unt

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de fasole verde cu unt din: fasole, unt, patrunjel, crutoane si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole
  • 2 linguri unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • crutoane
  • sare

Mod de preparare:

Alegem fasole verde fideluţă, o curăţăm şi o fierbem în multă apă cloco­tită, la foc viu (cu sau fără sare). Cînd fasolea este fiartă, o strecurăm, o punem într-o cratiţă cu untul pe  aragaz şi scu­turăm cratiţa de cîteva ori (nu se ames­tecă nici cu lingura, nici cu furculiţa).

Potrivim sarea. Presărăm pătrunjel tocat, scoatem mîncarea într-o farfurie şi o gar­nisim cu crutoane de pîine prăjită sau de aluat franţuzesc.

Fasole verde cu unt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.