Fasole verde la cuptor

Printeaza

Fasole verde la cuptor din: cartofi, fasole, oua, rosii, ceapa, ulei, sare, ketchup, smantana, branza, piper.

Ingrediente:

  • 350 g cartofi fierţi în coajă
  • 300 g fasole verde
  • sare
  • 5 ouă
  • 3 roşii
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri ketchup
  • piper
  • 200 ml smântână
  • 150 g brânză rasă

 

Mod de preparare Fasole verde la cuptor:

Cureţi cartofii şi îi tai felii potrivit de groase. Fasolea verde, spă­lată şi curăţată, o tai pe jumătate dacă este mare, o opăreşti în apă clocotită cu sare, apoi o scurgi şi o laşi la răcit.

Fierbi trei ouă lari şi le feliezi împreună cu roşiile. Ceapa o tai felii subţiri şi o căleşti puţin în uleiul încins.

Torni compoziţia de ceapă cu ulei într-un vas termorezistent, aşezi peste ea felii de cartofi, condimentezi cu sare, după care aşezi jumătate din roşii şi ouă feliate.

Stropeşti totul cu ketchup, pu fasolea verde şi feliile de roşii rămase.

Presari piper şi sare, dipă gust, torni smântână amestecată cu cele două ouă, presari brânza şi introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Credeam ca e fasole simpla ca nu avea nici un haz, asa mai merge in combinatia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.