Fasole verde fiarta

Printeaza

Fasole verde fiarta din: fasole verde, ulei, sare.

Ingrediente:Fasole verde fiarta

  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine şi se rupe în jumătăţi (când se curăţă şi de aţe).

Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe la foc potrivit. Când s-a muiat bine, se scurge de apă, se pune peste ea uleiul (sau untul) şi se presară cu sare.

Poate fi servită caldă sau rece, tradiţional cu mujdei de usturoi.

Fasolea fiartă este folosită şi ca ingredient pentru cele mai diverse salate şi de asemenea este frecvent folosită ca garnitură pentru multe mâncăruri din carne sau chiar din peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.