Fasole verde in sare
PrinteazaFasole verde in sare din: fasole verde, sare, zahar.
- 3 kg fasole verde
- 100 g sare
- 300 g zahar
Mod de preparare:
Se curăţă 3 kg de fasole, se spală, se lasă să se scurgă de apă şi se adaugă la ea 300 g zahăr şi 100 g sare. Se pune într-un vas mare, unde se ţine 24 ore pentru ca să-şi lase zeama.
A doua zi se pun păstăile într-un borcan şi se toarnă zeama pe care au lăsat-o. Se adaugă apoi un pachet de conservant diluat în puţină apă caldă şi se apasă bine păstăile în aşa fel încât să fie acoperite de zeamă.
Deasupra se pune o scândurică cu o greutate (poate să fie o piatră foarte bine spălată). Se şterge marginea borcanului cu o bucată de vată înmuiată în alcool şi apoi se leagă cu folie adezivă.
Borcanul se aşează într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.