Fasole verde indoneziana cu sos sambal
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole verde indoneziana cu sos sambal din: fasole verde, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, zahar, ulei, sos sambal, pasta de tomate, ardei iute, sare si zahar brun.
- 400 g fasole verde conservă
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel usturoi
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos sambal
- 4 linguri pastă de tomate
pentru sos sambal:
- 250 g ardei iuţi roşii
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr brun
Mod de preparare:
Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat proaspăt, astfel: se încinge o tigaie din fontă timp de 2-3 minute.
Se aruncă în tigaia fierbinte ardeii chilii si se lasă să se coacă pe uscat câteva minute.
După ce se răcesc, se toacă mărunt şi se face o pastă la mixer împreună cu sare şi zahăr brun.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se rumeneşte 2 minute ceapa roşie tăiată felii subţiri şi usturoiul zdrobit.
Se adaugă ghimbirul, zahărul şi sosul sambal şi se mai prăjeşte pentru 1 minut.
Se adaugă pasta de tomate, se fierbe 15 secunde, apoi se adaugă fasolea verde din conserva scursă de zeamă.
Se ţine compoziţia pe foc încă 5 minute. Se serveşte fierbinte.
Fasole verde indoneziana cu sos sambal
Poftă bună!