Fasole verde indoneziana cu sos sambal

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole verde indoneziana cu sos sambal din: fasole verde, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, zahar, ulei, sos sambal, pasta de tomate, ardei iute, sare si zahar brun.

Ingrediente:Fasole verde indoneziana cu sos sambal

  • 400 g fasole verde conservă
  • 1 ceapă roşie
  • 1 căţel usturoi
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură sos sambal
  • 4 linguri pastă de tomate

pentru sos sambal:

  • 250 g ardei iuţi roşii
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr brun

 

Mod de preparare:

Sosul sambal este un con­diment indonezian care poate fi preparat proaspăt, astfel: se încinge o tigaie din fontă timp de 2-3 minute.

Se aruncă în tigaia fierbinte ardeii chilii si se lasă să se coacă pe us­cat câteva minute.

După ce se răcesc, se toacă mărunt şi se face o pastă la mixer împre­ună cu sare şi zahăr brun.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se rumeneşte 2 minute ceapa roşie tăiată felii subţiri şi usturoiul zdrobit.

Se adaugă ghimbirul, zahărul şi sosul sambal şi se mai prăjeşte pentru 1 minut.

Se adaugă pasta de to­mate, se fierbe 15 secunde, apoi se adaugă fasolea verde din conserva scursă de zeamă.

Se ţine compoziţia pe foc încă 5 minute. Se serveşte fierbinte.

Fasole verde indoneziana cu sos sambal

Fasole_verde_indoneziana_cu_sos_sambal

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.