Pastrav cu salata de fenicul si rosii – Bogat in proteine si acizi grasi Omega-3, pastravul este o alegere excelenta pentru o alimentatie echilibrata. Salata de fenicul si rosii adauga o nota de prospetime si crocanteata, completand perfect gustul delicat al pestelui. Aceasta reteta este simpla si rapida, ideala pentru pranzuri sau cine savuroase. Pentru […]
Fasole verde indoneziana cu sos sambal
PrinteazaFasole verde indoneziana cu sos sambal din: fasole verde, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, zahar, ulei, sos sambal, pasta de tomate, ardei iute, sare si zahar brun.
Ingrediente:
- 400 g fasole verde conservă
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel usturoi
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos sambal
- 4 linguri pastă de tomate
sos sambal:
- 250 g ardei iuţi roşii
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr brun
Mod de preparare:
Fasole verde indoneziana cu sos sambal: Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat proaspăt, astfel: se încinge o tigaie din fontă timp de 2-3 minute.
aruncă în tigaia fierbinte ardeii chilii si se lasă să se coacă pe uscat câteva minute.
După ce se răcesc, se toacă mărunt şi se face o pastă la mixer împreună cu sare şi zahăr brun.
încinge ulei într-o tigaie şi se rumeneşte 2 minute ceapa roşie tăiată felii subţiri şi usturoiul zdrobit.
adaugă ghimbirul, zahărul şi sosul sambal şi se mai prăjeşte pentru 1 minut.
adaugă pasta de tomate, se fierbe 15 secunde, apoi se adaugă fasolea verde din conserva scursă de zeamă.
ţine compoziţia pe foc încă 5 minute. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!
Pastrav cu salata de fenicul si rosii