Fasole verde cu jambon
PrinteazaFasole verde cu jambon din: fasole verde, jambon, faina, ceapa verde, supa, sare, piper, ulei.
- 1 kg fasole verde
- 300 g jambon
- 5-6 fire ceapa verde
- 1 lingura cu faina
- 1 cana cu supa
- sare
- piper
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, spălaţi în apă călduţă şi o puneţi la fiert în apă care clocoteşte.
Fierbeţi acoperit 30 min, scurgeţi zeama şi adăugaţi peste fasole jambonul felii, tras în puţin ulei împreună cu ceapa verde tocată fin.
Presăraţi făină, săraţi, piperaţi şi fierbeţi acoperit 15 min. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!