Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
PrinteazaO reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si ulei de susan.
- 600 g file de porc
- cca 3 cm ghimbir
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură miere
- 6 linguri sos de soia
- boia
- 250 g fasole verde lată
- 250 g fasole verde
- soia
- sare
- 3 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii lungi de cca 1,5 cm. Se decojeşte ghimbirul şi se taie beţişoare subţiri. Se amestecă împreună cu usturoiul tocat, mierea, 5 linguri sos de soia şi puţină boia.
Se adaugă bucăţile de carne şi se amestecă; se acoperă şi se lasă la frigider cca 30 min. Se taie bucăţi fasolea verde şi se fierbe al dente în apă cu sare 6-8 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se prăjeşte carnea în wok, în ulei încins, cca 3-4 min. Se adaugă fasolea şi se prăjesc puţin împreună. Se condimentează cu sos de soia şi se decorează cu pătrunjel.
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
Pofta buna!