Fasole verde cu migdale si usturoi
PrinteazaFasole verde cu migdale si usturoi din: usturoi, ulei de masline, apa, busuioc, migdale, otet de mere.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi, mărunţit
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 1/2 ceaşcă de apă
- 650 g de fasole verde la conservă
- 20 frunze de busuioc, mărunţite
- 1/4 ceaşcă de migdale puţin rumenite
- 1 linguriţă de oţet de mere
Mod de preparare:
Pune o linguriţă de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă usturoiul şi căleşte-l la foc potrivit până când se rumeneşte (aproximativ două minute).
Completeaza mixul de la punctul anterior cu apă şi fasole verde. Acoperă recipientul cu un capac.
Lasă ingredientele la fiert circa zece minute. Amestecă din când în când.
Toarna într-un blender sau robot de bucătărie doar o ceaşcă din mixtura de fasole, plus frunzele de busuioc, migdalele rumenite şi oţetul de mere.
Opreşte-l când compoziţia s-a omogenizat. Pune şi cealaltă linguriţă cu ulei.
Transfera piureul în recipientul cu restul de fasole.
Amestecă şi asezonează cu puţină sare şi piper negru proaspăt măcinat (sau cu alte condimente, în funcţie de preferinţe).
Fasole verde cu migdale si usturoi
Pofta buna!
Nu am mancat fasole cu migdale pana acum