Fasole verde cu migdale si usturoi

Printeaza

Fasole verde cu migdale si usturoi din: usturoi, ulei de masline, apa, busuioc, migdale, otet de mere.

Ingrediente:

  • 1 căţel de usturoi, mărunţit
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1/2 ceaşcă de apă
  • 650 g de fasole verde la conservă
  • 20 frunze de busuioc, mărunţite
  • 1/4 ceaşcă de migdale puţin rumenite
  • 1 linguriţă de oţet de mere

 

Mod de preparare:

Pune o linguriţă de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă usturoiul şi căleşte-l la foc potri­vit până când se rumeneşte (aproximativ două minute).

Completeaza mixul de la punctul anterior cu apă şi fasole verde. Acoperă recipientul cu un capac.

Lasă ingredientele la fiert circa zece minute. Amestecă din când în când.

Toarna într-un blender sau robot de bucătărie doar o ceaş­că din mixtura de fasole, plus frunzele de busuioc, migdalele rumenite şi oţetul de mere.

Opreşte-l când compoziţia s-a omogenizat. Pune şi cealaltă linguriţă cu ulei.

Transfera piureul în re­cipientul cu restul de fasole.

Amestecă şi asezonează cu puţină sare şi piper negru proas­păt măcinat (sau cu alte condi­mente, în funcţie de preferinţe).

Fasole verde cu migdale si usturoi

Fasole_verde_cu_migdale_si_usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat fasole cu migdale pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.