Fasole verde cu piept de pui
PrinteazaFasole verde cu piept de pui din: piept de pui, fasole pastai, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel.
- 1 piept mare de pui
- 1 kg fasole pastai
- 2 rosii
- 2 linguri cu ulei
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper boabe
- marar si patrunjel tocate
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, rupeţi bucăţi, spălaţi cu apă călduţă şi puneţi la fiert cu 1 cană cu apă care clocoteşte.
Faceţi focul mic, fierbeţi fasolea 30 min cu vasul acoperit.
Când s-a înmuiat puneţi peste fasole: 2 roşii de cojite, tăiate felii subţiri, usturoi tocat, sare, şi piper boabe.
Continuaţi fierberea 10 min.
Tăiaţi pieptul puiului fiert pentru felul întâi în 4-6 felii potrivit de groase, rumeniţi în ulei fierbinte, treceţi cu ulei cu tot în cratiţa cu fasole.
Clocotiţi totul 1 min. Serviţi mâncarea caldă, bine scăzută, cu pâine feliată şi vin alb dulceag.
Fasole verde cu piept de pui
Pofta buna!