Fasole verde cu smantana
PrinteazaO reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare, piper, smantana, faina si suc de lamaie.
- 800 g fasole verde păstăi
- 1 ceapă mare
- 40 g unt
- sare
- piper
- 250 ml smântână
- 30 g făină
- oţet sau suc de lămâie (după gust)
Mod de preparare:
Se spală fasolea verde. Se taie păstăile în bucăţi mai mici. Se curăţă şi se toacă mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, până când devine maronie. Se adaugă fasolea verde, apoi, puţină apă, sare, piper şi se lasă puţin să se înăbuşe.
Când fasolea s-a înmuiat puţin, se adaugă smântână, amestecată în prealabil cu făina. Se dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Se poate stropi cu oţet sau suc, în funcţie de gust. Se poate servi cu jumătăţi de ouă fierte tari şi cu cartofi fierţi.
Fasole verde cu smantana
Pofta buna!