Fasole verde cu suc de rosii
PrinteazaFasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina.
- 6 kg fasole
- 3 kg rosii
- 3 l apa
- frunze de telina
- patrunjel
- piper
- oregano verde
- sare
- aspirina
Mod de preparare:
Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi.
Pune-le într-o cratiţă, acoperă cu 3 l de apă şi puţină sare. Lasă pe foc domol până se înmoaie păstăile, dar fără a se rupe.
Strecoară şi umple borcanele pregătite cu fasole, fără a presa, până la gâtul borcanului.
Separat, spală roşiile, taie-le în sferturi şi trece-le prin maşina specială pentru suc.
Pune sucul într-o oală smălţuită, adaugă un praf de sare, o tulpină de ţelină, câteva tije de pătrunjel şi de oregano, piper negru proaspăt măcinat şi fierbe in clocot o jumatate de ora.
Strecoara sucul.
Toarnă-l acum peste fasolea din borcan, pune deasupra fiecăruia câte o tabletă de aspirină, leagă, apoi pune-le la fiert pentru o oră.
Inchide focul, acoperă toată cratiţa cu o pătură groasă şi lasă aşa până a doua zi, să se răcească în tihna.
Sterge borcanele de apa si pune-le la loc racoros, pentru iarna.
Fasole verde cu suc de rosii
Pofta buna!
De retinut aceasta reteta