Fasole verde cu suc de rosii

Printeaza

Fasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina.

Ingrediente:Fasole_verde_cu_suc_de_rosii

  • 6 kg fasole
  • 3 kg rosii
  • 3 l apa
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • piper
  • oregano verde
  • sare
  • aspirina

 

Mod de preparare:

Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi.

Pune-le într-o crati­ţă, acoperă cu 3 l de apă şi puţină sare. Lasă pe foc domol până se înmoaie păstăile, dar fără a se rupe.

Strecoară şi um­ple borcanele pregătite cu fasole, fără a presa, până la gâtul borcanului.

Separat, spală roşiile, taie-le în sferturi şi trece-le prin maşina specială pentru suc.

Pune sucul într-o oală smălţuită, adaugă un praf de sare, o tulpină de ţelină, câteva tije de pătrunjel şi de oregano, piper negru proaspăt măcinat şi fierbe in clocot o jumatate de ora.

Strecoara sucul.

Toarnă-l acum peste faso­lea din borcan, pune deasu­pra fiecăruia câte o tabletă de aspirină, leagă, apoi pune-le la fiert pentru o oră.

Inchide focul, acoperă toa­tă cratiţa cu o pătură groasă şi lasă aşa până a doua zi, să se răcească în tihna.

Sterge borcanele de apa si pune-le la loc racoros, pentru iarna.

Fasole verde cu suc de rosii

Fasole_verde_cu_suc_de_rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De retinut aceasta reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.