Fasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde
PrinteazaFasole verde cu tarhon, masline si ceapa verde din: fasole verde, ceapa verde, ulei de masline, masline, zeama de lamaie, tarhon.
- 400 g fasole verde, capetele indepartate
- 12 cepe verzi, capete indepartate
- 1 lingura ulei de masline
- 1 mana de masline negre mici
- 1 strop de zeama de lamaie
- 1 mana de tarhon, tocat mare
Mod de preparare:
Fierbe fasolea în apă clocotită timp de 3-4 minute, cât să rămână al dente, adăugând ceapa verde în ultimele 2 minute. Scufundă legumele în apă rece ca gheaţa, apoi scurge-le şi pune-le deoparte. Incinge uleiul într-o tigaie, pune legumele şi încălzeşte-le.
Adaugă măslinele, mai ţine-le pe foc puţin, apoi dă-le la o parte şi încorporează zeama de lămâie, tarhonul, puţină sare şi piper.
Pofta buna!
Scot tahonul ca nu-mi place si e perfecta ca si garnitura