Fasole verde
PrinteazaFasole verde din: fasole verde pastai, ulei, coriandru, usturoi, apa, sare, piper.
- 1 kg fasole verde păstăi
- 1 pahar ulei de măsline
- 2 linguri coriandru verde, tocat
- 1 căţel usturoi pisat
- 1 pahar apă caldă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se taie bucăţi mici păstăile de fasole. Se spală din nou, cu multă apă şi se lasă la scurs. în uleiul bine încins dintr-un vas, se călesc împreună usturoiul şi coriandrul până ce primul s-a înmuiat.
Se adaugă făina şi fasolea şi se trece pe foc domol, amestecându-se totul din când în când. Se lasă aproximativ un sfert de oră, timp în care se sărează şi se piperează, completându-se, ori de câte ori este nevoie, cu apă caldă.
Se amestecă continuu, până ce păstăile s-au fiert şi sosul a căpătat consistenţă.
Se serveşte caldă, cu rondele de ridiche.
Pofta buna!