Fazan cu conopida cu garnitura de pilaf cu ciuperci si conopida natur
PrinteazaFazan cu conopida cu garnitura de pilaf cu ciuperci si conopida natur
- 1fazan
- 300 g ciuperci
- 1 conopidă de circa 1 kg
- 1 ceapă
- 150 g zarzavat
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- 180 g unt
- 3 linguri smantană
- Maggi
- 250 g orez
- 1 lingură
- oţet
- 1/2 l supă
Mod de preparare:
După ce fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat în oţet diluat, se frige în tigaie pe plită pe toate părţile. Se pune apoi într-o olita şi se fierbe cu sare, ceapă tocată si zarzavatul tăiat si se dă de o parte cind este gata.
Se face sosul cu 80 g unt şi făină şi cind începe să se rumenească se stinge cu 2 pahare supă. Se amestecă bine cu telul, se pun sare şi Maggi şi se termină cu smantană.
Separat se face un pilaf cu orezul, 100 g unt si se sotează cu ciupercile tăiate, apoi se fierb la foc domol cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac.
Conopida se alege buchete şi se fierbe în apă cu sare 10 minute.
Se tranşează (se taie) fazanul, se pune pe platou peste pilaf şi se garniseşte cu conopida.
Sosul se serveşte la sosieră şi se dă puţin pe fazan şi conopidă.
Pofta buna!
Suna interesant.