Piept de Fazan cu Smochine și Bacon din: piept de fazan, bacon, smochine, ulei, sare, piper, rozmarin, vin. Pieptul de fazan învelit în bacon și gătit cu smochine este o rețetă sofisticată, ce oferă o experiență culinară remarcabilă prin contrastul său dulce-sărat. Această combinație îndrăzneață între delicatețea fazanului, aroma bogată a baconului și dulceața smochinelor […]
Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi
PrinteazaFazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi din: fazan, varza, slanina, parizer, ou, franzela, ceapa, sare, piper, cimbru, untura, cartofi, patrunjel, bureti, otet.
Ingrediente:
- 1 fazan
- 1,200 kg varza creaţă
- 180 g slănină afumată
- 200 g parizer
- 1 ou
- 1 felie franzelă
- 4 fire ceapă verde
- sare
- piper
- cimbru
- 120 g untură
- 600 g cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- 400 g bureţi
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Se curăţă fazanul şi se spală cu oţet diluat, se înveleşte cu felii subţiri de slănină, apoi cu foi de varză şi se leagă cu sfoară subţire.
Se dă la cuptor cu cozi de bureţi tocate, sare, piper şi un pahar de apă şi cînd este fraged şi rumenit se scoate şi se face sosul în care se mai pune făină şi sos de friptură.
Varza se opăreşte şi se fac verzişoare mici umplute cu parizer tocat, amestecat cu franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou crud, 1 fir de ceapă verde tocată.
Se pune în cratiţă cu slănină scoasă de pe fazan şi puţină supă şi se fierb înăbuşit 25 minute.
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, apoi se taie felii şi se soteazăcu untură şi restul de fire de ceapă verde tocate şi sare.
Se tranşează fazanul, se pune pe platou garnisit cu verzişoarele şi cartofii sote.
Sosul se mai fierbe 8 minute cu bureţii tăiaţi felii şi se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi
Piept de Fazan cu Smochine și Bacon